Dagens tips

Vill du få ut lite känslor som fastnat inombords?
Se då Allt för min syster, som filmen heter på svenska. Det rev lös varenda känslovägg inombord och
jag grät och snorade så mycket att jag antagligen höjde vattennivån i Borlänge. Fredd gjorde också ett bra jobb i den frågan.

SÉ DEN! Sassan har sett den två gånger och grät lika mycket! Den är så vacker och känslosam att man blir helt fast. Älskade den!

Perfect match

Ibland uindrar jag hur Mange står ut med mig.. Men framförallt hur i helskotta jag står ut med honom.. En riktigt gåta. Jag tror dock att det krävs två ganska likasinnade personer för att hålla ihop och detta betyder ju att vi är lika störda bägge två helt enkelt.



Typiskt samtal mellan Hypokondriken och Idioten:
-Mange.. Jag har så jävla ont i en knöl här i nacken..
-Jessica det kallas huvudet..

Slangbellan

Nu mer kommer min blogg heta slangbellan!

För att få skjuts så har jag lovat att det nya namnet på bloggen är SLANGBELLAN och detta är självklart i äkta Grängesbergsanda!

De ensamma

Såg på TV3 igår och programmet om Hemlösa. EMD har spelat in en låt där vinsten går oavkortat till de hemlösa.
Blir så illa till mods när jag ser detta. Vi bor i Sverige. Sverige ska vara ett av världens mest utvecklade länder och ändå har vi trasiga människor som inte har tak över huvudet eller mat för dagen.
Tanken på att det finns människor som inte har en familj som kramar en, en säng att sova i, inte något som stillar hungern i magen ger mig tårar. Vad skulle jag göra utan min familj?



Att få höra dessa människor historier ger mig en klump i magen för man inser att det finns en historia och krokig väg bakom dessa människor som gjort att de hamnat där de är.

En man hade som barn blivit kidnappad av en pedofil som våldtog honom och två vänner i flera dagar.
Varje man som påminde eller liknade pedofilen hade han misshandlat, allt för att få ut aggressionerna han hade inombords.
All denna aggressivitet gjorde att han hamnade på behandlingshem och där träffade han sin bästa vän som 11-åring. Denna person var den enda han litade på i hela världen.
För att fly ännu mer antar jag så började de sniffa bensin och en kväll när de rymde från hemmet för att sniffa bensin så gick det snett. Hans bästa vän fick en snetändning och sprang rakt ut på spåret och blev dödad av pendeltåget. Hur hanterar man detta när man bara är ett barn som redan mår ofantligt dåligt?
Man flyr in i drogernas värld och hanmnar på gatan.
För 4 år sedan blev hans älskade mamma innebränd i sin lägenhet och från det ögonblicket har han varit helt drog och alkoholfri.
Men hur ska han komma tillbaka i samhället? Jobb och bostad? det är ju här det sociala skyddsnätet ska fällas ut och fånga upp denna trasiga själ.

Eftersom olika hem för psykiskt sjuka läggs ner som i takt med ett Dominospel så hamnar de flesta av dessa sjuka mäniskor på gatan. Jag blir så vansinnigt arg. Jag må vara ute och cyklar i mitt tankesätt men borde vi verkligen ta in fler utsatta människor i sverige om vi inte kan ta hand om dessa som redan bor här?

Gå in på TV3 Play och kika på programmet!
Här kommer två underbara låtar som har med ämnet att göra

Mauro Scocco-Till de ensamma




EMD-Välkommen hem (live under SVTs sändning Barnkonventionen 20 år)

Aj Aj Aj Det bultar och det bankar

På väg ner på stan i lördags gick vi alla lite glada i hågen och laddade för att svänga våra rumpor på Bolanches dansgolv. Vad händer? SJÄLVKLART ger jag mina vänner en av århundradets vurpor! Jag hinner inte ens tänka innan jag känner hur jag flyger och jag praktiskt taget ser hur mina ben är raklånga upp i luften, jag ser mina fötter högt övanför mig.
Sen kom smällen.
Denna smäll ner i backen där jag känner hur min svanskota krossas och ryggen vrids ur led som en torr ostkrok som bryts mitt itu.
Detta gör att jag tappar luften, så samtidigt som jag kippar efter andan för att jag tappat luften så skrattar jag så mycket så jag håller på att kissa på mig. Eva och Lotta skrattade så mycket samtidigt som de skrek
-Förlåt att vi skrattar! förlåt att vi skrattar! Såg hur jäkla ont det där gjorde!

Har just beställt ett nytt ASS!


Idag tror folk att jag och Mangan haft snuskiga lekar under helgen för jag kan knappt sitta på min rumpa och går lite konstigt.. Men gott folk! så är icke fallet.. fallet var av en annan sort!

 

 Om ni lägger ihop alla dessa vurpor så får ni min!

Rudolf med röda mulen

Håller ta mig sjutton på att bli galen på min täppta, förkylda näsa.
Den har nu gjort att jag förlorar stora delar av mina smaklökar, knappt kan andas med näsan, ständig muntorrhet, kan inte böja huvudet fram för då blir det en exposion i hjärnan, jag skrämmer barn, och jag har ständigt slajmbollar i halsen vilket resulterar i ständiga Näradöden upplevelser.

Det finns dock en positiv sak! Jag sprider ju fakstiskt ganska mycket julglädje eftersom folk tror jag är Rudolf med röda mulen! Fantastiskt att sprida lite julkänsla..

När vet man att man borde lägga sig i tid?

...när man svarar på jobbet och det blir fel fel fel för man är trött i huvudet.
Expempel så ringde en man på en kvinna vid namn Carina Jansson som dagen till ära var ledig.
Jag svarar så här:
-Välkommen till Borlänge Kommun du ringer på Carina Ledig, hon är Jansson idag och åter imorgon.
-Va?
svarar mannen
-Carina Ledig är Jansson idag och åter imorgon.

Skräcködla

Imorse när jag som vanligt kom till jobbet dötrött frågade en av mina kollegor
-Är det bra Jessica?
-Japp bara fint! Som vanligt är man väl trött som ett as på morgonen men annars är det fint!
svarade jag någorlunda pigg och käck.
Då jag valde att snooza två gånger extra mot de ordinare 15 gångerna så hann jag inte sminka mina ögon utan kastade ner sminket i en påse och tog med till jobbet.
När min kollega frågade mig stod jag med ryggen mot henne och kopplade i mitt headset och sen när jag svarade henne vände jag mig om. I samma sekund som jag svarade så ser jag hur hon ryggar tillbaka med sådan kraft att hon nästan ramlar och ser ut som att hon sett ett spöke samtidigt som hon utbrister:
-Ja OJ! du såg bra trött och blek ut.. förlåt men OJ..
Skräckslagen människas ansiktsuttryck

Livet flyter på

Herregud vad jag försummar min stackars blogg.. Nu när vi inte har kvar den bärbara datorns så får inte jag särskild mycket tid framför den stationära då jag lever med en datanörd.
Efter fem minuetr säger han "men är du klar snart?? kom igen nudå".

Har även varit två total hektiska dagar på Falu Kommun så det har varit lite tid.

Helgen som var var helt underbar! Fredagen spenderades på kontoret i Falun med skinkmacksfrossa.
Man är alltid lika glad när man får umgås med sina fantastiska arbetskamrater som i första hand är vänner.
Inget kort på Emma dock =(


Lördagen flöt på och mot kvällningen åkte jag occh hämtade min gamla vapendragare Evelina. Hon hade barnvakt så nu skulle det vinas för första gången på flera år. Efter att ha skött en barnfabrik i några år var det nu dags.
Med Fajitas på tallriken och vinet som flödade i glasen så hade vi en helt galet underbar kväll!
Vi pratade livet, minnen och framtiden. Så härligt med någon som egentligen käner en utan och innan men som bara man inte uppdaterat vad som hänt senaste åren särskild mycket med. Att ha vänner som man inte behöver prata med på flera månader men som man kan hoppa in precis där man avslutade sist utan några som helst konstigheter som Färjan Håkan skulle ha sagt.


På söndagen spenderade jag dagen med Hugo medan hans föräldrar dansade salsa i Falun.
Jag insåg att jag borde göra något åt min ständigt täppta näsa när barnet jag vaktar blir så rädd av mina snytningar att han springer och gömmer sig under bordet..


Sen blev vi bjudna hem till Lotta och Emil på adventsfika som innehöll nybakade lussekatter!
Även Chrille, Lise, Oliver och Casper var där så Hugge fick lite barnsällskap av två sötnötar.

Efter att ha gått med julmatscravings i en månad nu så kunde jag inte hålla mig från att göra Jansson, köttbullar och sill på söndagkvällen! HERREGUD vad gott det var! Jag och Fredd är besatta i julmat. Eller ok jag slår inte Fredd men jag är henne hack i häl. Fredd är så galen i julmat att hon redan gjort en hel skinka själv och ätit. Danne hatar julmat så de är ju lite omatchade på det planet=)

Huset gungade... rejält..

Ja förra helgen var det ju då Hela Huset Gungar, eller HHG som vissa "inne personer" vill kalla det.
Kvällen var överlag en total höjdare men även jobbig.
Efter att ha haft världens rpligaste förfest med 25 personer som trängdes i vår lägenhet var det dags att bege sig ner till Stora Björn (vilket jäkla namn btw).
Biljtetterna delades ut under lite stressiga omständigheter och när jag delade ut den sista biljetten utanför entren upptäckte jag att det inte fanns någon till mig. PANIK.
Mange började gapa att han skulle gå hem och jagh skulle ta hans biljett men det ville jag ju inte så det var bara att pallra sig till kön.

Där stod jag och tyckte synd om mig själv i 45 minuter innan jag kom fram. När jag sedan ÄNTLIGEN kom fram så fick jag inte komma in utan leg vilket jag givetvis lämnat hemma då man inte behöver det vid biljettingången.
Jaha då var det bara att ta mina klackskor och traska hem i spöregnet för att hämta mitt kära körkort.
När jag sedan kom fram igen så hånskrattade de där jävla vakterna åt mig och sa att det bara var att ställa sig i kö igen. 45 minuter senare var jag INNE!
Biljetten återfanns senare i Ronnys ficka...


Uppladdning!


Jag och världens bästa fruga!


Emma och Majsan!


Elin hade åkt ända från Göteborg och Camilla ända från Gränges!


Mys i sängen.. Ange och Sara!


Reunion igen!!

Väldigt lite kort på grabbsen.. Få kort överhuvudtaget från denna kväll jämnfört mot när mitt alterego paparazzijessi är i farten.


Lite kärlek i rökrutan!


Lisi tyckte om mitt inlägg om killen som fota sitt slickadetkvinnligakönsorganet tecken.




Jag och bror är en aning berusade. Elle ja packade!


Snyggingar!! Tror Camilla försöker göra dansmovet ÄLGEN!


Danne jag och Tessan rockade sista timmen på dansgolvet!


Med Mange utom synhåll fick världens bästa moster agera sista dansen partner..


En lårkaka upptäcktes dagen efter.. Någon som har en aning om hur den uppkommit?




Så här spenderades hela söndagen.. Döende i soffan..

Gammelgubbe

Tror det är dags flr Mange att skaffa någon i sin egen ålder,.,. Känner mig nog lite för ung för honom.
LAMMKÖTT is my middle name!

Hey varför inte Anette i Bonde söker fru? De är i exakt samma ålder..

 

Lika som bär..?

RSS 2.0