Farmor, min fina modiga farmor..

Med små lätta andetag flög Farmor likt en vacker fjäril upp till himlen idag på eftermiddagen. En fjäril som legat instängd i en puppa de senaste dagar och som äntligen kunde ta sig ur den och med lätta vingslag flyga iväg.

Farmor fick en stroke i onsdags och vi har vakat, pratat, lugnat, och hållt hennes hand under hennes tuffa kamp hon utkämpat dessa dagar. Varje andetag var som en dragkamp med livet på ena sidan och döden på den andra.
TUNGA. SVÅRA. KRAMPANDE. ANDETAG. Livet vann duellerna i 4 dygn men kapitullerade sedan mot den övermäktiga fienden som istället visade sig vara den finaste vännen. Den erbjöd ljus och smärlindring.


Envisheten och kämparglöden har varit en röd tråd genom hela hennes liv och så även i hennes sista tid i jordelivet. Så tapper och modig gick hon upp till kamp för det liv hon älskade att leva. Hon förstod nog inte att livet som väntade med bland annat Farfar och syster Märta skulle ge så mycket kärlek, lugn och glädje.



Farmor är, eller har varit som det nu heter, en självklar del i mitt liv. Hon har funnits varje dag, minut och sekund av mitt tjugofyra åriga liv. En pusselbit i Thurins pusslet fattas nu. En liten del av mitt kött och blod ska nu läggas under jord och jag inser precis att jag kramat hennes magra lilla kropp för allra sista gången. Den insikten är för mycket att ta in utan att ögonen väller över.


Att se någon ta sitt allra sista andetag är blandade känslor. Samtidigt som sorgen sköljer över en likt ett gigantiskt vattenfall så är det ändå så vackert och fridfullt. Just i det där lilla lilla ögonblicket som själen lämnar kroppen försvinner all skräck som man känner inför dödens närvaro och det lägger sig ett lugn i luften. Hon var så vacker. Vacker likt en vissnad blomma under vintertid som sedan får nya krafter till våren och blommar ut igen.


Hela personalen på sjukhuset insåg snabbt vilket guldkorn hon var och gav dem många skratt.
Hon var som sagt en envis och bestämd kvinna Anna-Kristina Thurin. Det första hon sa till personalen på sjukhuset när hon kom in för sin onda rygg var:
-Jag är väldigt bitsk så det är bara att vänja sig och sen är jag väldigt hungrig också, detta trots hennes 47 kilos vikt. 
Det var så hon var, rak och ärlig men med ett stort hjärta av renaste guld. Innan stroken så var hennes största oro under sjukhustiden hur hennes grannar skulle få in tidningen varje morgon då hon agerade tidningsbud i huset varje dag.
Hemmet för psykiskt sjuka och hemlösa som låg brevid hennes hem besökte hon varje dag och pratade med de boende och hjälpte dem till en roligare vardag. Omtanke och omvårdnad är något som hon förknippas med. Oavsett bakgrund, missbruk och sjukdomar så tog hon sig tid för alla. Alla var lika värdefulla.

Jag är ändå så otroligt tacksam att jag fått så många år med henne. Han gav en visdom och så ofantliga många skratt. Hon gjorde mig arg många gånger men hon gav mig total gläjde desto fler. Hon gav av hela sig.
Livet tog helt plötsligt en helt annan väg än den väg man känt igen de flesta kurvor och gropar på. Nu styr vi istället in på en lite ensligare sådan som vi inte rikigt känner igen. Livet är helt enkelt inte destamma som för några dagar sedan.

Farmor.. Tack för allt du gav oss. Du har gjort oss alla till bättre människor. Jag saknar dig redan obeskrivligt mycket och jag vet att det bara kommer bli värre för var dag som går.
TACK för att just DU är min Farmor.


Princent!

I helgen var Therese och Vincent varit hemma från Stockholm och det har verkligen varit hur mysigt som helst!
På fredagen blev dte mat och vin hos mig och på lördagen var det Vincents 1-års kalas där man gick upp 6 kg av all god mat och smaskiga bakverk som Therese gjort..

Här är jackan och kepsen Vincent fick av mig, Fredd och Eva:




Kan man göra något annat än försöka pussa på de där läpparna!

Idag har det varit fullt ös på Leklandet med Alva, Sara, Prillan, Tessan, Alexande och Milton!
Hur mysigt som helst.. Tyvärr hittar jag inte min kameraladdare..=(

Stackars lilla opererade flicka

Allvarligt talat Heidi Montag/Pratt..
Hur i helvete kan man vilja se ut som en sönder opererad 60.åring när man är 25 år?

Nutid


DÅTID



FRAMTID:



Vilken är bäst?

Årets mest innehållsrika väska!

Var bara tvungen att sno denna bild från Sus!

Har ni sett något så underbart?? En bag in box dressad som en riktig BAG!
Årets snyggaste, innehållsrikaste väska! Helt fantastiskt..
Jag kommer vara den första som shopppar denna.. Då kan man bära med sig bagen precis överallt och när man bli sugen så öppnar man väskan bara!

Min kärleksfulla man...........

Förra helgen var vi ut och slirade på Bolanche och hade en toppenkväll med Fia som kom hem från Norge och Djuråsgänget med Lisi i spetsen!

Som vanligt så är det ju fyllekäk som gäller. Punkt slut.
Mangan, Emil, lotta och jag gick till Haga Pizzeria för beställning av flott.

Mangan bar pizzorna och jag pizzasallad och sås.
När det gäller fyllemat så finns det ingen som slår Mangan! Från att man tar klivet ut från krogen så är det
full fokus på MATMATMAT. Ingenting kan stoppa honom utan det är en robot som är inställd på föda.
Pizzan, hamburgaren eller kebaben betraktas som en diamant man just hackat fram och som ska levereras till självaste konungen. Man måste med största försiktigthet transportera dessa dyrgripar hem för att sedan hetsäta dem likt en muslim efter Ramadahn.

Ni kan då tänka er Mangan blick när jag tar steget ut från pizzeria trappen och kliver ner på en isfläck som ger mina ben en sådan skjuts åt sidan jag flyger upp rak lång i luften. Efter flygturen på några hundra meter upp så landar jag sedan med höften/låret på isen med en explosion likt en atomboms avfyrning.


Sedan kommer skriket blandat med skrattet, som mixas med tappad luft som toppas av ett kvidande!
Lotta springer fram och skrattskriker
-Men gud vilken jävla smäll! men Shit hur gick det??"
-AJ Vilken jävla lårkaka jag fått!! Å tappat luften! hahhaha!
Kipp Kipp efter luft




Mangan upptäcker att kebabsåsen flygit all världens väg och pizzasalladen ligger utspridd över Hagavägen och jag ser paniken och ilskan över spilld fyllemat i hans blick och han säger
-Men Jessica! Ta det försiktigt med maten! HERREGUD! Hur full är du? Tack gode gud att jag höll i pizzan.. Sen börjar kraken karva upp rester av salladen från gatan!

När jag sen fått resningshjälp av Lotta och jag haltade hemöver inser jag att jag har den mest "kärleksFULLA" mannen som är besatt i mat på fyllan. Vad är en lårkaka jämnfört med en pizzasallad? Tydligen livsviktig..

Kan påpeka att jag har ett svart lår just nu..

En bild säger mer än tusen ord..

Det här är min fina, vackra, bedårande syster Jenny på den tiden det begavs sig!
Hahah behöver inte skriva något mer för den här bilden talar för sig själv! Måtte det inte ligga i generna..

Jag är kär i en ny kille!

Då har det hänt. Livet har ibland lite krokiga vägar och jag har blivit upp över öronen förälskad i en ny kille.
Han är ganska ung än men åldern är inget väghinder när kärleken slår till.


Jag har inte kunnat stå emot denna underbara man utan jag har fallit som en fura när han kom och svepte bort mig med hans oemotståndliga charm. Jag är KÄR och det känns underbart!
Kärleken är besvarad vad jag vet,  om han nu inte har olika kvinnor i varje gathörn vilket jag misstänker lite.


Det började med oskyldiga möten i trappen, ett litet hej och ett leende som numer artar sig i passionerade kyssar så fort vi får chansen. Sekunden vi ser varandra rusar vi mot varandra likt scener hämtade ur Borta med vindenDen här dragningskraften är så stark och passionen så överrumplande att det fanns inget som kunde hålla mig trogen. Det liksom bara hände och det var inget planerat utan det bara blev så..
Han bor under mig och vi är nu inte bara grannar utan även min nya kille. Love is in the air!



Sorry Giggs jag är numer Polygamist!
Möt mina nya man:









 PEPE!








Bilder stulna av Peppes mor och min svärmor Linda

Ett award!

Fick nyss se att jag fått ett sött AWARD av Lina! Så gulligt!
Här kan ni se Linas blogg och hennes sjuukt fina hem!



Känner mig riktigt hedrad av detta söta award.
Här är reglerna för att motta denna award:
The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to favourite bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4.Let them know they received this award by commenting on their blog.
5.Share the love and link to the person from whom you received this award.
Så nu mina vänner är det ju min tur att ge awarden vidare!


Här kommer mina 5 favoriter som har humor, känsla och kärlek!

*Världens bästa Mia och Susann skriver om familjeliv, jobb, roliga händelser och då dessa är två är mina favorit människor i livet så är vår humor otroligt lika vilket gör att jag älskar bloggen!

*Tessans blogg om Vincent och hennes liv i Stockholm

*Carpenhammars härliga humorberikade blogg om småbarnsliv, mode och allt som livet innehåller

Frugan Malins blogg som innehåller en total blandning ALLT av livets ingredienser mixat med humor, ironi och intressanta roliga anektdoter!

Härliga Lisi som skriver om livet som småbarnsförälder! Älskar ironi blandat med allvarliga ämnen som toppas med massa familjekärlek!

Ju fler kockar...

Vi vänner brukar alltid gå ihop och köpa något större till varandra när någon fyller år.
Problemet är ju dock att ju fler kockar ju... ja ni vet..

Ungefär så här kan det se ut:

Serietips!

Sen jag upptäckte Ninjavideo.net där man kan se serier gratis så har jag blivit en riktig seriefantast då jag plöjer serie efter serie. Nu har jag hittat en helt fantastisk serie som är min aboluta favorit justy nu, MODERN FAMILY heter den. Njuter av varje sekund och jag skrattar ibland så jag får ont i magen.

Gör mig en tjänst och kolla in trailern här! givetvis är den roligare att se avsnitt för avsnitt men se trailern iaf!

Presenter

Kan man få en bättre start på morgonen än när man kommer till jobbet och häller upp de äckliga automatkaffet i den här fina koppen? Fick den i julklapp av Prillan och hon har ritat alldeles själv! Kan dock tänka mig att Sara textat namnet men i det stora hela så är det Prillis som designat det här mästerliga konstverket.

 

På tal om presenter.. Här har ni några dåliga bilder på Aprilias 2-års present som jag, Fredd och Maria tillverkat.
Kul att göra presenter själv och det är väl tänkt att de kanske ska ta plats i Prillans rum när de hittar ett större boende. Om nu mamma Sara vill ha dem förstås! Älskar att pyssla med små presentprojekt och det är så kul att sitta och spåna och designa ideér med sina vänner..

Här har ni några bilder som blev väldigt mörka i trycket men ni ser kanske idén.






Syns otroligt dåligt men det är pappa Mats med Prillan på axlarna.


 En liten lampa..

RSS 2.0